Zomer? in Zeeland

Op de camping

Je kent het wel de ouderwetse oer Hollandse zomers…

Omdat mijn ouders (Joris) een caravan in zeeland hebben, leek het ons leuk om hun een weekendje gezelschap te gaan houden. Natuurlijk kozen wij net het weekend met dat ouderwetse Hollandse zomer weer: regen…

De regen mocht de pret niet drukken want na 2 uur rijden kwamen we eindelijk aan bij camping RCN de Schotsman in Kamperland (Noord-Beveland), waar mijn ouders een caravan hebben. Hier begon het geklungel met ons Quechua pop up tentje, die wij natuurlijk onderste boven neer gooide in het natte gras. Dit resulteerde in een slaapplek die van binnen gelijk al nat was.

Zeeland staat er om bekend dat het tegen het eind van de middag vaak weer opklaart en gelukkig was dat ook op onze eerste dag het geval. Dat brengt ons op het tweede punt; Suppen op het meer dat aan de camping grenst, het Veersemeer!

Suppen op het Veersemeer

Joris is een fanatieke Stand Up Paddleboarder (SUP) en had daarom natuurlijk zijn eigen opblaasbare sup meegenomen. Deze hebben wij op onze eerste dag dan ook gelijk gebruikt! Het Veersemeer is helaas te groot om helemaal rond te varen. De verschillende eilandjes zijn wel goed te bereiken en zijn dus ook erg fijn om even rustig op adem te komen terwijl je kijkt naar voorbij komende watersporters.

Joris op de sup

Het is een middelgroot meer, gelegen aan het pittoreske dorpje Veere. Het Veersemeer heeft een oppervlakte van 20,3km2 en is daarmee een waar mekka voor windsurfers alsmede zeilers en andere watersport liefhebbers. Op het meer kan je naast suppen, surfen, zeilen en zwemmen namelijk ook wakeboarden of waterskiën op een speciaal aangelegde waterski kabel baan. Zo heb je zelf geen speedboot nodig, handig!

Middagje Middelburg

Wat doe je nog meer op een regen achtige dag? Juist de omgeving verkennen!

Joris komt al zijn hele leven in zeeland en voelt zich dus behoorlijk ingeburgerd in Zeeland. Daarom zijn wij samen naar zijn een van zijn favoriete steden in Nederland gegaan, namelijk: Middelburg.

In Middelburg kun je redelijk goed shoppen maar de stad is ook perfect om op een terrasje de toeristen te bekijken. Dit hebben wij dan ook beide gedaan! Wij hebben onze tassen goed gevuld in zowel de kleine lokale winkeltjes als de alom bekende Sting. Op de markt hebben wij nog kort stil gestaan om het oude stadhuis te bekijken maar door de regen zijn wij snel onder een parasol gedoken om een warm kopje thee te drinken.

Uitwaaien op het strand

Op zaterdag vielen wij weer met onze neus in (eerder naast) de Zeeuwse Boterbabbelaars.. wéér regen en wind.

Susan en Joris in de duinen

Wij, als echte Hollanders, smelten niet van een paar druppels regen en we besloten naar het strand te gaan. We trokken onze regenjas aan, hebben de go pro gepakt en zijn op de e-bike van moeders naar het strand gefietst. Dit duurde nog geen 10 min, aangezien de camping minder dan een kilometer van het strand afligt.

Eenmaal boven op de duinen kwam de zeelte zucht (zoals blóf dat zo mooi verwoord) ons al te gemoed en werden wij  bijna uit onze schoenen geblazen. Nu we er zijn, gaan we ook!

Animated GIF - Find & Share on GIPHY
Susan en Joris op het strand .gif

Aangekomen bij de zee, zagen wij in de verte het huisje van de strandwacht van de Banjaard (fun fact: Dit strand is verkozen tot schoonste strand van Nederland!) en liepen er op af.

Daar aangekomen zagen wij de strandwacht foto’s van elkaar maken bij de reddingsauto. Joris liep er heen en vroeg spottend of ze het druk hadden. Er kwam een volmondig maar vooral sarcastisch “Ja!” als antwoord en de strandwacht grapte dat Joris ook wel even met het autootje op de foto mocht. 

Susan stond al klaar met haar camera en ik riep nog dat ik tenslotte een eigen fotograaf bij me had, Suus!

Joris en de strandwacht

Na een aantal foto’s en wat leuke gesprekken zijn wij door gelopen naar de strandpaviljoen View. Waar wij lekker geluncht hebben en nog wat langer zijn blijven zitten om op te warmen.

Vanuit daar zijn wij over de duinen terug gelopen naar de fiets om zo weer terug naar de camping gegaan.

Joris met bier

Dineren bij zonsondergang

Na 3 minuten in de auto kom je uit aan de andere kant van het Veersemeer. Waar je, als je de weg oversteekt via de brug, bij strandtent de Dam uitkomt. Deze vrij nieuwe strandtent heeft een hele gezellige uitstraling en is van het luxere segment. Dit merk je zowel aan de uitstraling als aan de goede kwaliteit van het eten. Omdat deze horeca zaak zich op het strand bevind en de “muren” van glas zijn, kan je heerlijk uit de wind zitten én van de zonsondergang genieten met een hapje en een drankje. Ook de vuurtjes in de tafels geven hierbij een prettige sfeer en wij hebben daar deze avond zeker van genoten.

Tip: Wil je nog leren kitesurfen? Onder deze strandtent zit een kitesurf-school en winkel!

Toch nog zon?!

Maandag was alweer aangebroken en na het gezamelijke ontbijtje hebben wij onze spullen en de tent weer ingepakt.  Waarna tot onze verassing de zon begon te schijnen! Onder het mom van “nu we er toch zijn” hebben wij onze badkleding maar weer uit de koffer getrokken en zijn wij voor vertrek toch nog even naar het strand gegaan. Dit keer wél om lekker in de zon te liggen!

Joris dacht nog even een duik in de zee te nemen maar hij was vergeten dat hij zijn zonnebril op had. Terwijl ik heerlijk in de zon lag zag ik Joris vanaf mijn handdoek wat in de zee spartelen. Het zag er grappiger uit dan het was.. Hij had namelijk na 1 keer duiken zijn Rayban in de zee verloren.. Letterlijk naar de haaien.

Gelukkig vrolijkte de zon en muziek hem weer op tijdens de rit naar huis!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nolly Hoksbergen schreef:

  Wat leuk om te lezen , laten wij nou ook op dezelfde camping hebben gestaan toen Annemieke en Nori nog met de tractor naar de activiteiten gingen

  Like

 2. Margriet schreef:

  Wat leuk om te lezen en zeker ook herkenbaar. ( vooral het weer 😂)
  mooie foto’s die je verhaal in beeld brengen. Knap hoor 👍👍

  Like

Wat vond je ervan? Laat het ons weten!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s