Parijs, Frankrijk

Ten eerste: Bedankt voor alle lieve felicitaties!

Zoals jullie in het vorige bericht al hebben gelezen, was Joris afgelopen donderdag jarig. Omdat hij 25 werd, wou ik iets speciaals doen deze dag. Een kwart eeuw is namelijk niet iets om zomaar voorbij te laten gaan! Ik besloot een dagje Parijs cadeau te doen. Extra leuk: Joris was hier nog niet eerder geweest! 

Hoe dan?

Via Slangenreizen kan je met de bus* een x aantal dagen naar een grote stad.
Ga bijvoorbeeld naar: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Kroatië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Schotland, Spanje, Tsjechië of Zweden.
*tegenwoordig hebben ze ook vliegreizen

Eerder dit jaar ging ik met mijn broertje naar Praag, met Slangenreizen.

Via Groupon vond ik ook nog een kortingscode. Neem de moeite om te zoeken naar korting want van het geld dat je bespaart, kan je op bestemming namelijk wat extra’s doen.

Ogen dicht, ogen open, Parijs!

Als je met de bus gaat kan je kiezen uit verschillende opstapplaatsen. Vanzelfsprekend kozen wij voor Utrecht, Transferium Westraven. Om 02:25 moesten we bij de halte staan. Je raad het al, op de minuut, met twee gemiste oproepen van de chauffeur stonden wij bij de bus en waren we nog net op tijd.

De rit was vermoeiend. Naast het tijdstip, was de zit plek helaas niet super comfortabel. Op zich was er redelijk wat beenruimte, maar de mensen voor ons lagen lekker asociaal met hun stoel naar achter.
Joris is 192 cm en voor hem was het daardoor een beetje alsof hij met zijn benen in zijn nek zat. (Herkenbaar?!)
Wel fijn is dat er USB oplaadpunten in de bus zitten zodat je met een volle batterij je dag kan beginnen!

Om 10 uur ‘s ochtends werden we gewekt door de Buschauffeur over de intercom:
“We zijn aangekomen in Parijs en staan nu in de file.”
Gelukkig konden we vanuit de bus de Eiffeltoren al zien en leek de file snel voorbij te zijn. Rond 10 uur kwamen we aan op het verzamelpunt Bateaux Mouches. Mensen die de rondvaart over de Seine bijgeboekt hadden gaan hier ook de boot op.

Eiffel toren

Zodra we eenmaal de bus uit waren liepen we direct richting de Eiffeltoren. Na ongeveer een kwartier wandelen kwamen aan bij de Eiffel toren, het was nog redelijk rustig en we besloten dus om hier meteen wat foto’s te maken.

Lief he!


De Eiffel toren is omheind met glas. Susan kon zich dit niet herinneren van de vorige twee keer dat ze in Parijs was. (We denken dat het te maken heeft met alle aanslagen.)

Omdat de rij kort leek besloten we erin te gaan staan. Deze rij bleek echter alleen de rij voor security, om binnen de omheining te komen. Er volgde een snelle tassen controle en gelukkig mochten alle camera’s mee. Na een snelle stop bij de toiletten kozen we een willekeurige rij om met de lift om hoog te kunnen. Helaas stond op de borden boven de kassa aangegeven dat de top dicht was en we alleen tot de 2e verdieping konden.

Onder de Eiffel


Tijdens het wachten in de rij konden we vanonder de Eiffel toren helemaal naar boven kijken en dit zorgde voor een prachtig uitzicht!  Wat voelde als een uurtje (kan ook korter zijn) wachten later stonden er nog drie mensen voor ons in de rij en wat denk je? Het scherm boven de kassa’s versprong en opeens stond er dat de top wel accessible (bereikbaar) was. Wat een geluk, konden we toch naar boven! Enthousiast stonden we bij de kassa en daar bleek dat Susan een kinderkorting* kreeg omdat ze onder de 25 is (of Joris betaalde het oude mannen tarief).

* Youth Rate (aged 12-24)

Uitzicht over de Seine


Met de lift gingen we omhoog naar de tweede verdieping waar we vervolgens een tijd zijn rondgelopen. Daarna zijn we met de lift naar de top gegaan. Je moet op de tweede verdieping uitstappen omdat je met een andere lift omhooggaat. Als je uit de lift stapt kom je uit op een klein plateau waar je via ramen naar buiten kan kijken.


Susan spotte en trap en wrong zichzelf tussen de toeristen naar boven. Bovenaan de trap kom je uit op het puntje. Hier kijk je uit over heel Parijs (via een hekwerk i.p.v. ramen). Een spectaculair uitzicht vanaf 276 meter hoogte.

In de poot van de toren

Toen we het wel gezien hadden gingen we terug naar beneden, op de 1e verdieping zijn we uitgestapt. Hier is onder andere een glazen vloer waar door je naar beneden kan kijken en ook kan je hier een hapje eten of drinken.

Glazenvloer


We kozen ervoor om onze lunch in een park (Jardins du Trocadéro) dichtbij te nuttigen en zetten onze afdaling voort.

Wist je dat:

 • De Eiffel toren 324 meter hoog is. De top verdieping is op 267 meter, de tweede verdieping op 115 meter en de eerste op 57 meter
 • De liften van de Eiffel toren per jaar 103.000 km afleggen. Dat is 2,5 keer rond de aarde
 • De bouw van de toren 2 jaar, 2 maanden en 5 dagen geduurd heeft
 • De Eiffeltoren 10.100 ton weegt en de verf 60 ton
 • Er 2.500.000 bouten gebruikt zijn en 120 antennes op de toren zitten
 • Er 336 projectoren voor verlichting op de toren zitten en 20.000 knipperende lampjes

Lunch en speelkwartier

/Focus/


Het park Jardins du Trocadéro ligt tussen de Eiffeltoren en het Palais de Chaillot. We aten hier een lekker broodje. Als je de trappen naar het paleis op loopt heb je een prachtig zicht op de Eiffel toren en dit is dan ook meteen een geschikte (en gewilde) plek voor foto’s van/met de Eiffel toren.


Na de lunch wilden we graag naar de Arc de Triomphe. In Parijs zie je enorm veel elektrische stepjes en Joris probeerde Susan nog over te halen om op deze stepjes de reis voor te zetten. Terwijl Susan zocht naar een Uber mocht Joris toch even een rondje rijden!

Arc de Triomphe

10 minuten later zaten we in de Uber richting de Arc de Triomphe. Overal stonden mensen op de weg om foto’s te maken. We zijn er gewoon bij gaan staan. Wat boze mensen verder toch achteraan want er was blijkbaar een rij.

Midden op de weg dus


Een half uur verder waren wij aan de beurt en konden we ook wat foto’s maken met onze GoPro. Normaal maken we de foto’s met de Nikon D3500. Susan had voor deze reis een andere tas mee had dan haar normale cameratas. Het statief, extra batterij en extra geheugenkaartjes waren mee. Echter lag het opzetstukje voor het statief, die je in de camera draait, nog thuis op tafel. Niet heel slim dus… Gelukkig was het kleine statiefje van de GoPro wel mee en konden wij toch wat leuke foto’s maken.

How cute


We zijn vervolgens onze weg te voet vervolgd richting het Louvre. Wij liepen via des Champs-Élysées (en de enorm dure winkels die daar zitten) in de richting van het Louvre. Onderweg kwamen wij langs een aantal andere imposante gebouwen zoals het Grand Palais en daartegenover het Petit Paleis. Als echte toeristen hebben we hier uiteraard ook foto’s gemaakt!

Kan je al zien dat wij verliefd zijn?

Het Louvre

Na deze korte wandeling van 2 uur kwamen we aan bij een groot park dat aan het Louvre ligt.


Daar stond een schattige mini Arc de Triomphe van 10 meter. We liepen hier onderdoor naar het Louvre. De beroemde glazen piramide is de ingang van het Louvre.


Na de security kom je binnen in een enorme zaal. Bij de ingang van het museum bleek dat we geen kaartjes hadden en konden we nergens vinden waar we deze moesten kopen. Joris vroeg het na bij de mevrouw bij de ingang en vertelde dat we uit Nederland kwamen. Ze vroeg hoe oud we waren. Blijkbaar was deze combinatie: onder de 26 jaar en uit Nederland, de reden dat wij gratis naar binnen mochten. We vonden het een gekke reden maar besloten niet in discussie te gaan.


Het was al 6 uur ‘s avonds en we sprintten naar het Mona Lisa. De zaal was vol met toeristen maar we konden toch snel een blik werpen op het beroemde schilderij waarna we vervolgens weer richting de uitgang gingen. Via verschillende toeristische winkeltjes zijn we naar buiten gegaan en hebben wederom een Uber gepakt.

Romantische avond

Inmiddels begon het al donker te worden. We gingen voor een heerlijk diner met uitzicht op de Eiffeltoren. Joris had even gegoogeld en we kwamen uit bij Brasserie Frame. De avond bracht heerlijk eten, lekkere borrels en een prachtig uitzicht op de verlichte Eiffeltoren. De bediening bleek super te zijn, aardig en goed Engels te spreken. Er was een live band die heerlijke jazzy nummers speelde. Om 9 uur moesten we weer verzamelen bij de bus.

Toen we klaar waren met eten hebben we een romantische wandeling gemaakt onder de verlichte Eiffel toren.

Eiffeltoren in de nacht


Tip: Let hier goed op je spullen. Naast de opdringerige verkopers zijn er ook veel zakkenrollers actief.


Onze bus kwam niet veel later. Gelukkig waren we dit keer vroeg bij de bus en koos Joris snel een andere plek uit. Dit keer het plaatsje net achter de trap. Hier heb je iets meer beenruimte. De rit van 6 uur was dit keer iets comfortabeler en rond 3 uur kwamen wij aan in Utrecht. Wij hebben de Chauffeur vriendelijk bedankt en zijn met volle geheugenkaarten en fijne herinneringen naar huis gereden waar we direct ons bed zijn ingedoken!


De reis was fijn en zeker een aanrader. We hebben er dan ook enorm van genoten en veel mooie herinneringen gemaakt!

Wat zou jij doen als je een dag in Parijs was? Ben je ook benieuwd hoe de busreis naar Praag verliep? Laat het hieronder weten!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marjan schreef:

  Weer een leuk verhaal en wat hebben jullie veel gezien in 1 dag. En..Weer prachtige en leuke foto’s.

  Like

 2. Anneke schreef:

  Wat hebben jullie veel gezien en dat op 1 dag!! Mooie foto’s

  Like

 3. Lotte schreef:

  Mooi verhaal: krijg zin om naar parijs te gaan met nova… 🙂

  Like

Wat vond je ervan? Laat het ons weten!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s